出貨包裝使用表面無任何印刷的紙箱,無任何字樣或圖案,無法看出內容物。購買威而鋼請您安心選購,付款及運動全程保密!

NEM kell 13% SZOCHO -t fizetni!

Tisztelt Pénztártagok!

13%-os adót vet ki a kormány a megtakarítások egy részére a Magyar Közlönyben közzétett 205/2023. (V. 31.) rendelet alapján. A legtöbb befektetési alap befektetési jegyein, látra-szóló vagy lekötött bankbetéteken, megtakarításos életbiztosítások eszközalapjainak befektetési egységein szerzett kamat és árfolyam-nyereség érintett a fizetési kötelezettség által. Így már nem csak a 15 százalékos szja-t (kamatadót), hanem 13 százalék szociális hozzájárulási adót is meg kell fizetniük a megtakarítóknak ezekre a befektetéseikre.

A rendelet a kamatjövedelmet terhelő személyi jövedelemadó alapjaként figyelembe vett összegre vonatkozik. Az szja-törvény alapján viszont személyi jövedelemadót NEM KELL FIZETNI az alábbi megtakarítások után bizonyos feltételek teljesülése esetén:

  • Önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás (ÖNYP)
  • Nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ)
  • Nyugdíjbiztosítás
  • Rendszeres díjas életbiztosítás
  • Egyszeri díjas életbiztosítás
  • Tartós befektetési számla (TBSZ)

ÖNYP esetében a hozam 10 év után adómentessé válik és onnantól 3 évente felvehető. A tőke továbbra is adóköteles a 21. évig – addig folyamatosan csökken az adóköteles rész.  Összefoglalva: az szja-törvény és a friss rendelet értelmezése alapján a nyugdíjcélú megtakarítások és a biztosítói megoldások esetén akkor kerülhető el a SZOCHO és a kamatadó megfizetése, ha legalább 10 évig megtartjuk szerződést. Egyszeri díjas megoldások és tartós befektetési számla esetében 5 év alatt érhető el ez.

Bizalom Nyugdíjpénztár