出貨包裝使用表面無任何印刷的紙箱,無任何字樣或圖案,無法看出內容物。購買威而鋼請您安心選購,付款及運動全程保密!

Tájékoztatás SZJA visszaigénylésről

Tisztelt Pénztártagok!

Március 15-étől már elérhetőek elektronikusan a NAV által elkészített szja-bevallási tervezetek az adóhatóság honlapján. Akinek visszaigényelhető adója van, annak érdemes minél előbb jóváhagynia és benyújtania, hogy 30 nap múlva megkapja az összeget. A bevallási határidő a hétvége miatt most május 22. Akinek nincs ügyfélkapuja, és eddig nem kérte, már csak személyesen juthat hozzá a tervezethez.

Aki egyetért a dokumentum adataival, annak nincs további teendője, május 22-én éjfélkor (a megszokott május 20. hétvégére esik) a tervezet az ajánlott adatokkal érvényes szja-bevallássá válik. Ha visszaigényelhető adója van valakinek, illetve adójóváírásra jogosult, akkor érdemes minél előbb megnézni, ha kell, akkor szerkeszteni és jóváhagyni, azaz a „Beadás” gombbal elküldenie a dokumentumot. Az adóhatóságnak ugyanis 30 napja van a fizetésre. Így minél előbb beadja valaki a bevallást, annál előbb jut pénzhez.

Akik önkéntes pénztárba, nyugdíjbiztosításra  vagy NYESZ-re fizettek be, azoknak érdemes ellenőrizni az adójóváírást. Ha egyszerre több helyre is fizetnek, akkor dönteni kell, hogy melyik pénztárba, illetve melyik biztosításra igénylik a kedvezményt. A visszatérítés elmaradását ugyanakkor nem csupán az ügyfelek figyelmetlensége okozhatja. Amennyiben a szerződő ezer forintnál nagyobb adó- vagy járuléktartozást halmozott fel, az adóhatóság a tartozás rendezéséig visszatarthatja a folyósítást. Alacsonyabb fizetések mellett az is előfordulhat, hogy más adókedvezmények igénybe vétele miatt az adó összege nem elegendő a teljes körű adójóváíráshoz. Ilyenkor a jóváírás csak csökkentett mértékben kérhető.

Bizalom Nyugdíjpénztár